To top Fel
Background image

Bolloré Blue Car

Teljesen elektromos jármű
Technológiai innováció a környezet érdekében
A Bolloré Group: a villamos-energia tárolás szakértői
A Bolloré csoport 190 éve működik töretlenül a technológia élvonalában. Két évszázados ipari szakértelem alapozza meg a vállalat forradalmi technológiáinak napi szintű fejlesztésére irányuló törekvését. A Bolloré család által 1822-ben Franciaországban alapított kis papírkészítő vállalat is folyamatosan stratégiájuk fejlesztésén dolgozott, ennek köszönhetően ma világviszonylatban egyike az 500 legnagyobb vállalatnak. Mára közel 38000 embert foglalkoztatnak a világ 110 országában. A csoport, amelyet még mindig a Bolloré család tulajdonol és kontrollál, soha nem áll meg más iparágak és szolgáltatásokban való diverzifikációjában. Építve az ultravékony papír előállítás területén szerzett tapasztalataikra, a vállalat a megszerzett tudását alkalmazta az ultravékony dielektromos anyagok gyártása során, melyek a kondenzátorok fő alkotóelemei. A Bolloré csoport világvezető ezen a területen. Az elmúlt években a Bolloré csoport specializálódott a villamos-energia tárolás területére, LMP (Lítium-Metál-Polimer) akkumulátorokat fejlesztve, melyek egyedülálló technológián és szuperkondenzátorokon alapulnak.

Nagy teljesítményű akkumulátorok gyártása
A Bolloré csoport 20 évvel ezelőtt megalapította a teljes tulajdonú leányvállalatát (Batscap), amely százszázalékosan a villamos-energia tárolás alkatrészeinek fejlesztését és előállítását szolgálta. Az LMP (Lithium-Metal-Polymer) technológia a központi eleme a Bluecar és Bluebus elektromos jármű fejlesztési programoknak, ugyanúgy ahogy a helyhez kötött akkumulátorok magánszemélyek és intézmények részére. A csoport megnövelte az LMP (Lithium-Metal-Polymer) akkumulátor termelési kapacitásait a két gyárában, Bretagne-ban és Montrealban azzal a céllal, hogy már 2013-ra elérjék az évi 40.000 darab akkumulátor előállítását.


LMP (Lithium-Metal-Polymer)
A JÖVŐ ENERGIÁJA


Az olaj kimerülése, az állandó üzemanyagköltség növekedése és a légkör megnövekedett szennyeződése indokolja az alternatív energiaforrások fejlesztését. 20 év kutatás után, a Bolloré csoport egy egyedülálló technológiát tervezett: az LMP (Lithium-Metal-Polymer) akkumulátort. Az LMP akkumulátor 8 óra alatt töltődik fel, 220 V-ról 16 A tápegységen. Az élettartama kb. 400.000 km, vagy… 10-szer a világ körül. A „szilárdtest” technológiának köszönhetően biztonságosabb, mint egyéb más új generációs akkumulátorok. Különlegessége, hogy az akkumulátor érzéketlen a külső időjárási viszonyokra, így biztosítva a valódi biztonságot használat közben. Kizárólag nem szennyező anyagokból előállított, ezért nem jelent veszélyt a környezetre. Az élettartama végén, az összes alkotóeleme újrahasznosítható.

BIZONYÍTOTT EREDMÉNYEK A HELYSZÍNEN

LMP (Lithium-Metal-Polymer) akkumulátorok táplálták az Autolib’ szolgáltató autóit 2011. decembere óta. 10 év tapasztalat és több mint 300.000.000 km megtétele után az elektromos akkumulátor megtartotta ígéreteit. Időjárási viszonyoktól függetlenül, számos felhasználó által használva, városi vagy vidéki útviszonyok között semmi nem volt hatással a teljesítményére. Intenzív használaton keresztül az LMP (Lithium-Metal-Polymer) akkumulátor igazolta megbízhatóságát, teljesítményét és tartósságát.


Pininfarina

A híres torinói formatervező, Pininfarina, aki egy szimbólum a kiváló autótervezői körökben, 2005-től működött együtt a Bolloré csoporttal, hogy előállítsák az első koncepcióautót, a Bluecar B0 modellt. A jelenlegi Bluecar modellt erőteljesen ez a modell inspirálta, mialatt némileg átalakították a tömegtermelés igényeihez.
Stílusos elektromos autó született, melynek erős és tiszta vonalai hangsúlyt adnak a dinamizmusnak, az energiának és a magabiztosságnak. Formája egyszerű, kompakt, vonzó. Kezdetben az Autolib’ számára festetlen alumínium szürke volt, most a Bluecar elegáns szürke, fehér és piros színekben érhető el.

AZ ELEKTROMOS BLUECAR
AZ ÚJ AUTÓMOBIL KORSZAK
AZ AUTÓIPAR JÖVŐJE

A Bluecar egy különleges elektromos autó. Rendkívüli technológiával, az LMP (Lithium-Metal-Polymer) akkumulátorral felszerelve, mellyel a Bluecar forradalmasította a városokhoz, a közlekedéshez és a szállításhoz való viszonyulásunkat. A Bluecar képviseli az autóipar jövőjét: tiszta, 100% elektromos, biztonságos és csendes. Nem fogyaszt fosszilis üzemanyagot, nem szennyez, így közreműködik a környezetünk megóvásában. Nincs motorhang, csak a gumik lágy gördülése.


PÉLDÁTLAN AUTONÓMIA

A Bluecar olyan elektromos motorral és hajtáslánccal felszerelt, amelyeket speciálisan az LMP (Lithium-Metal-Polymer) akkumulátorokhoz terveztek. A „szilárdtest” akkumulátor nem igényel karbantartást és kivételes energia sűrűséggel rendelkezik. Teljes biztonság használat közben és egyedülálló valós 250km hatótávolság városi környezetben, tökéletesen alkalmazkodva a mindennapos mobilitáshoz.ÁLTALÁNOS TULAJDONSÁGOK
MÉRETEK
Hossz: 3,65 m
Szélesség: 1,70 m
Magasság: 1,61 m
Csomagtartó térfogat: 350 dm3
Tömeg: 1345 kg

ERŐÁTVITEL ÉS AKKUMULÁTOR
Teljesítmény csúcs: 50 kW
Névleges teljesítmény: 35 kW
Akkumulátor: Batscap Lithium Metal Polymer 30 kWh

SZERKEZET
Alváz: acél és alumínium
Karosszéria: alumínium és műanyag
3 ajtó, 4 illetve 2 ülés

TELJESÍTMÉNY
Max. sebesség: 130 km/h
Gyorsulás 0-ról 60 km/h-ra: 6,3 mp

HATÓTÁV
Városi vezetési feltételek mellett: 250 km
Városon kívül: 150 kmKOMFORT ÉS KEZELHETŐSÉG

A Bluecar egy négyüléses, könnyen kezelhető autó. Mivel az akkumulátort az ülések alatt helyezték el, ez alacsony súlypontot és tökéletes súlyelosztást biztosít, a jármű tökéletesen kezelhető. A kis elektromos motornak és az akkumulátorok ideális elhelyezésének köszönhetően (középre a két tengely közé), a Bluecar tágas belső térrel rendelkezik.
A Bluecar kétszemélyes kishaszonjármű változata 1,4 m3 raktérrel rendelkezik, mellyel 255 kg áru szállítására alkalmas, így segítve a környezettudatos és pénztárcájukra maximálisan odafigyelő vállalkozók munkáját.BIZTONSÁG

A Bluecar minden elemét tekintve a biztonság az alapkoncepció. Az LMP (Lithium-Metal-Polymer) akkumulátor maximális biztonsággal szolgál. Továbbá az autó felszerelt minden olyan eszközzel, ami az utasok védelmét és komfortérzetét biztosítja: vezető oldali légzsák, elektromos szervokormány, halk zümmögés, hogy a gyalogosokat finoman figyelmeztesse, amikor közeledik a Bluecar. Isofix rögzítőrendszer van telepítve a jármű hátsó üléseihez, hogy a gyermekek részére ülésmagasítót lehessen betenni.


KOMMUNIKÁCIÓ

A Bluecar a technológia kis csodája is. A felhasználók minden olyan információhoz hozzáférhetnek, amire szükségük van. A felső képernyő szolgáltatja az összes fontos információt az autó állapotáról: sebesség, hatótávolság, akkumulátor töltöttségi szint, vezetési módok, sebességfüggő city szervo. A középkonzol jellemzője, hogy az összes funkció a kényelmet és a vezethetőséget szolgálja: hőmérséklet kontroll, hangrendszer, GPS, kihangosító, android rendszer, szélvédő fűtés, vezetési módok (eco, sport)


SAJÁTOS JÁRMŰ JELLEMZŐ

Ellentétben az Autolib' szolgáltatáshoz biztosított járművel, a Bluecar a privát vevők számára 2 vezetési konfigurációt tartalmaz: NORMÁL mód a kényelmes és gazdaságos autóvezetéshez, SPORT mód a gyorsabb és dinamikus vezetési stílushoz.
A BlueCar arra készült, hogy minden (jogosítvánnyal rendelkező) korú és nemű, vezetési stílusú sofőr biztonságosan és kényelmesen tudja kezelni az autót.Megtakarítás kalkulátor
Megtett út:
km
Parkolási idő:
óra

Számolás

Close popup button