Az előző cikkekben röviden írtam már a Bolloré Bluecar-ról, viszont most részletesebben is bemutatom ennek az egyedi autónak a életútját. A BlueCar története 2005-re nyúlik vissza, amikor Vincent Bolloré, a Bolloré csoport elnöke elhatározta, hogy belép az elektromobilitás piacára. Ennek több oka is volt, egyrészt a Bolloré új LMP (Lithium Métal-Polymère) akkumulátorainak hosszútávú tesztelésére nyújott megoldást ez a kis elektromos autó, másrészt viszont Vincent konkrét célja volt a városi elektromos mobilitás és carsharing (autómegosztás) piacára való belépés. A BlueCar prototípusát 2006-ban mutatták be Genfben, ekkor viszont kinézetre még kicsit sem hasonlított a végleges, mostani modellre.

/sites/test_green-car_hu/documents/news/_extra/85/o_Bollore_Blue_Car_20240517143458.jpg

2008-ban egy újabb prototípust mutattak be szintén Genfben, ennek a tervezésében viszont már Pininfarina is részt vett. A design-ban itt már látszódott Pininfarina hatása, viszont itt inkább futurisztikus irányba mentek el, ami nem kifejezetten illett ehhez az autótípushoz.

/sites/test_green-car_hu/documents/news/_extra/85/o_bollore-bluecar-electrique_20240517144157.png

A véglegesített Bolloré Bluecar-t 2011-ben mutatták be, ezen a típuson látszódik a 2008-as modell formája, viszont ennek a design-ja már sokkal földhözragadtabb, Pininfarina hatása és az általa kedvelt elemek is jobban megmutatkoznak rajta, mint például az íves vonalak és a szép, letisztult LED-es lámpák. Az autó hatótávja 250 km, ez a baráti árához képest hatalmas eredmény!

/sites/test_green-car_hu/documents/news/_extra/85/o_bollore_piros_20240517145033.jpg

Az LMP akkumulátorok tesztelése 2008-tól egészen 2012 tartott. Utána, 2013-ban elindítottak egy Carsharing (autómegosztó) programot, ekkor lettek elérhetőek a Bluecarok az átlag felhasználók számára is, viszont ekkor még csak az autómegosztás bérlős formájában. Az autómegosztó program remekelt, rövid idő alatt több várost is meghódított, viszont így is sok felhasználatlan Bluecar maradt a Bolloré-nál, amiket eddig csak az akkumulátorok tesztelésére használtak. Ezeket az autókat hoztuk be mi Magyarországra, mivel ebben az árkategóriában nincs kishazánkban olyan elektromos autó, ami ilyen vagy közel ilyen hatótávra képes lenne.

Az autót főként futároknak, vagy olyan magánszemélyeknek ajánljuk, akik napi rendszereséggel akár 100-200 km-t is megtesznek. Több étterem tulaja is már visszatérő vásárlónk, az ő példájukon is látható, hogy milyen sokat lehet spórolni egy ilyen autóval. Aki konkrétabb adatokra kíváncsi, azoknak tudom ajánlani a weboldalunkon megtalálható megtakarítás kalkulátort, itt az adatok megadásával kiszámolható, hogy mennyit spórolna az autó egy hagyományos, belsőégésű motoros autóhoz képest. Az autó előzetes egyeztetés alapján teljesen ingyenes kipróbálható.  Akinek további kérdése van, nyugodtan keressen minket a weboldalon megadott telefonszámon vagy email címen.

Elektromos autóink


Elektromos BlueCarok

fb_logo kövess minket Facebookon

/sites/test_green-car_hu/documents/news/_extra/23/o_yt_logo_rgb_light_20211113074432.jpg kövesd csatornánkat