Az elektromos megoldás mindennapi utazásokhoz

Szerző: Bognár Gábor

Mint magánember, most megosztom veletek tapasztalataimat, melyek az elmúlt egy évben gyűltek össze, mióta egy Bollore Bluecar elektromos autót használok. Előre szeretném leszögezni, hogy semmilyen üzleti kapcsolatban nem állok a Bollore Bluecar gyártójával vagy forgalmazójával. Az autóm választása egy motorhiba miatt született, és ennek a váratlan helyzetnek köszönhetően kaptam alkalmat arra, hogy egy éven át egy elektromos autóval közlekedjem.

Az egész történet úgy kezdődött, hogy saját autómat, egy Opel Zafira-t, el kellett küldenem javításra, és a munkálatok azóta is tartanak. Nem szeretnék belemerülni a részletekbe, de egy év múlva is folyamatosan javítják a motort. Ez az időszak azonban lehetőséget teremtett számomra, hogy kipróbáljam az elektromos autózást és a választásom a Bollore Bluecar-ra esett.

Egy év alatt számos érdekes tapasztalatot gyűjtöttem és meg kell mondjam, hogy nem bántam meg a váltást. Az elektromos autózás egy érdekes kihívás elé állított és új szempontokat hozott a mindennapi közlekedésembe. Először is, felvetődött a kérdés, hogy elegendő lesz-e az autó hatótávolsága. Mivel korábban soha nem kellett erre gondolnom, ez az ismeretlen terület elgondolkodtató volt. Ugyanakkor meglepődve tapasztaltam, hogy a Bollore Bluecar képes volt napi 200-250 kilométeres távok megtételére. Ezt egy dízel autó volánja mellől nem tudtam eddig elhelyezni, de azt kell mondanom, hogy alkalmazás közben kiderült, hogy nálam ez sima…

/sites/test_green-car_hu/documents/news/_extra/76/o_SZGK_belso_20231005101939.jpg /sites/test_green-car_hu/documents/news/_extra/76/o_SZGK_csom_20231005101949.jpg

Az autóméret is felvetett kérdéseket. Az elektromos autó választása miatt aggódtam, hogy át kell szoknom egy kisebb, négy személyes járműre, amely egyértelműen nem volt tervezve a nagymérető dolgok szállítására, ami például a munkámhoz kell. Azonban gyorsan rájöttem, hogy ezzel az autóval könnyedén – szinte észrevétlenül – oldottam meg a mindennapokat. Habár a családom két gyerekből áll, és időnként szükség van nagyobb terhek szállítására, az elektromos autóval való közlekedés nem okozott problémát. Sok mindent be tudok pakolni az autóba, és el tudom végezni a mindennapi teendőket, beleértve az alapanyagok beszerzését is. Én reklám dekorációval foglalkozom. Ehhez a szakmához hozzátartozik a nagy méretű alapanyagok beszerzése, szállítása. Nem okozott gondot ez sem. Amikor viszont tényleg hosszú létra kellett, vagy nagy méretű táblás anyag, akkor azért bérelnem kellett, vagy kölcsönkérnem néhány órára egy nagyobb autót. De ez egy év távlatából azt kell mondanom, hogy csak néhány alkalom volt. Hihetetlen, nem gondoltam volna, de a gyakorlat azt hozta, hogy alig-alig volt szükségem másik autóra. A nyaraláshoz kellett ezen kívül egy hétre autót bérelnem, ami szintén nem volt különösebb probléma.

Az elektromos autózásnak további előnyei is vannak, amiket most nem részleteznék, mivel ezek ismeretesek az emberek számára. Az egy éves tapasztalatom azt mutatja, hogy az elektromos autó használata teljesen megoldható a mindennapi életben.

/sites/test_green-car_hu/documents/news/_extra/76/o_SZGK_kijelzo_20231005101957.jpg /sites/test_green-car_hu/documents/news/_extra/76/o_SZGK_kormany_20231005102003.jpg

Szeretném bátorítani mindazokat, akik az elektromos autózás lehetőségén gondolkodnak, hogy próbálják ki. Ha van lehetőségük, akár hosszabb távon is bérelhetnek egy elektromos autót, hogy megtapasztalják az előnyeit és hátrányait. Biztos vagyok benne, hogy sokak számára meglepő lesz, mennyire jól lehet alkalmazkodni az elektromos autó használatához.

Köszönöm, hogy elolvastátok ezt a bejegyzést. Ha bármilyen kérdésetek van az elektromos autózással, illetve a Bluecarral kapcsolatban, keressétek a Green-Car-t bizalommal. Fognak segíteni. A Bluecar kipróbálásában is érdemes segítségüket kérni.