A KIA Motors bemutatta legújabb modelljét, az EV9-et, melyről koncepcióautó korában már írtunk. Az EV9 egy SUV, mely teljes mértékben elektromos hajtású. Környezetbarát technológiával rendelkezik és kényelmes, tágas belső teret kínál az utasoknak.

A dizájn

Az EV9 modern és letisztult külsővel rendelkezik, melynek jellegzetes elemei közé tartozik a nagy KIA-logó a hűtőmaszk közepén, valamint az éles, domború karosszéria. A jármű sportos és elegáns, egyben robosztus megjelenést kölcsönözve neki. Az EV9 hossza 4,97 méter, szélessége 1,98 méter és magassága 1,79 méter, így elegendő helyet biztosít az utasoknak és a csomagoknak is.

/sites/test_green-car_hu/documents/news/_extra/64/o_Kia-EV9-interior_back_20230315161339.jpg

Az elektromos hajtás

Az EV9 teljesen elektromos hajtással rendelkezik, így semmiféle károsanyag-kibocsátást nem produkál. Az autó 800V-os elektromos rendszerrel és egy 115 kWh-s akkumulátorral van felszerelve, amelynek segítségével akár 500 kilométeres hatótávolságot is el lehet érni egyetlen feltöltéssel. Az EV9-et gyorsan lehet tölteni. A 350 kW teljesítményű töltőállomással mindössze 18 perc alatt tölt fel 10-ről 80%-os töltöttségi szintre.

/sites/test_green-car_hu/documents/news/_extra/64/o_Kia-EV9-interior_front_20230315161346.jpg

A kényelem és a biztonság

Az EV9 belső tere kényelmes és tágas, a környezetbarát kialakítással összeegyeztethető anyagok felhasználásával. A járműben megtalálható az összes modern kényelmi és biztonsági funkciók, mint például az adaptív sebességtartó automatika, az aktív sávtartó rendszer, a holttér-figyelő rendszer, a tolatókamera és a 12,3 colos érintőképernyős infotainment rendszer. Az EV9 számos vezetést támogató rendszerrel van felszerelve, amelyek között megtalálható az önvezető funkció*, amely automatikusan irányítja a járművet, ha az utasok nem kívánnak vezetni.

/sites/test_green-car_hu/documents/news/_extra/64/o_Kia-EV9-interior_sofor_20230315161354.jpg

Az ár és a piaci bevezetés

Az EV9 jelenleg csak az Egyesült Államokban kapható, de várhatóan hamarosan Európában is elérhető lesz. Az ára az Egyesült Államokban 70 és 90 ezer dollár között változik, attól függően, hogy milyen felszereltségű. Az árak magasak lehetnek az átlagos autóvásárló számára, de az EV9 előnye, hogy az elektromos hajtás miatt sokkal kevesebb pénzt kell költeni üzemanyagra, így hosszú távon takarékosabb lehet, mint a hagyományos benzin- vagy dízelüzemű autók.

Magyarországon hivatalosan még nem jelent meg az EV9, de a KIA Motors magyarországi képviselete már készül a modell bevezetésére. Az EV9 megjelenése jelentős előrelépést jelenthet a magyar elektromos járműpiac számára, mivel a jármű modern technológiájával és környezetbarát működésével vonzó lehet azok számára, akik keresik a környezetbarát autózás lehetőségét.

/sites/test_green-car_hu/documents/news/_extra/64/o_Kia-EV9-interior_ulesek_20230315161410.jpg /sites/test_green-car_hu/documents/news/_extra/64/o_Kia-EV9-interior_ulesek_forg_20230315161419.jpg

Az EV9 bemutatása a KIA Motors részéről is fontos lépés a fenntartható mobilitás irányába. Az elektromos autók egyre népszerűbbek a világ minden táján, és az EV9 kiváló lehetőséget kínál a KIA Motors számára, hogy újabb piacokra lépjen és vonzóbbá tegye magát azok számára, akik környezetbarát járművet keresnek.

Az EV9 egy modern, környezetbarát SUV típusú autó, amely teljesen elektromos hajtással rendelkezik. Az autó tágas és kényelmes belső teret kínál az utasoknak, és számos kényelmi és biztonsági funkcióval van felszerelve. Az EV9 ára magas lehet az átlagos autóvásárlók számára, de az elektromos hajtás miatt hosszú távon takarékosabb, mint a hagyományos benzin- vagy dízelüzemű autó. Az EV9 magyarországi megjelenése előrelépést jelenthet a magyar elektromos járműpiac számára, és az autó megjelenése a KIA Motors számára is fontos lépés a fenntartható mobilitás irányába.

/sites/test_green-car_hu/documents/news/_extra/64/o_Kia-EV9-interior_utaster_20230315161402.jpg

* Az EV9 önvezető funkciója egy összetett technológiai rendszer, amely a járműben található különböző szenzorok, kamerák és szoftverek összehangolt működésére épül. Az EV9 önvezető funkciója a legújabb technológiákat használja, és az autókban alkalmazott szabályok és előírások szerint működik.
Az önvezető funkció működése Magyarországon attól függ, hogy az országban milyen jogi és infrastrukturális környezet áll rendelkezésre a közúti közlekedés számára. Az autonóm vezetésre vonatkozó jogi előírások és szabályozások még mindig változnak és fejlődnek a világ különböző részein, beleértve Magyarországot is.
Az EV9 önvezető funkciója egy fejlett technológiai rendszer, amely folyamatosan figyeli a környezetet és a közlekedési helyzetet. Azonban fontos megjegyezni, hogy az önvezető funkció csak bizonyos körülmények között működik, például a megfelelő közlekedési infrastruktúra és a biztonsági előírások betartása mellett.

Elektromos autóink Elektromos BlueCarok

fb_logo kövess minket Facebookon

/sites/test_green-car_hu/documents/news/_extra/23/o_yt_logo_rgb_light_20211113074432.jpg kövesd csatornánkat