A BMW Group debreceni gyára látványos fejlesztési fázisban van. Az M35-ös autópályán haladva nyomon követhető, ahogyan az épületek fokozatosan alakot öltenek, így kezd kivehetővé válni a komplexum végső formája.

/sites/test_green-car_hu/documents/news/_extra/59/o_BMW-Group-Debrecen-1_20230219094407.jpg /sites/test_green-car_hu/documents/news/_extra/59/o_BMW-Group-Debrecen-2_20230219094439.jpg
Forrás: BMW Magyarország

A központi egységet képező Kommunikációs Központ épületszerkezete jelenleg készül, miközben belső műszaki és szerelési munkálatok is zajlanak. Az épület számos funkcióval bír majd, ide kerül többek között az üzem irodáinak nagy része, az egészségügyi ellátást végző Egészségközpont, valamint az étterem is, melyre különöst hangsúlyt fektet a BMW.

/sites/test_green-car_hu/documents/news/_extra/59/o_BMW-Group-Debrecen-5_20230219094510.jpg
Forrás: BMW Magyarország

A BMW Group gyáraiban világszerte több ezer munkavállaló étkezik naponta, és a debreceni üzem is ennek a tapasztalatnak a fényében fejleszti ételkínálatát és szolgáltatásait. Az étterem változatos menüket és egészséges ételeket kínál majd, melyek jelentős része fenntartható forrásból származik. Az ételintoleranciákkal és allergénekkel kapcsolatos igényekre is kiemelt figyelmet fordítanak majd, ezzel is kedvezve az itt dolgozóknak, akik majd a “BMW család” részei lehetnek.

/sites/test_green-car_hu/documents/news/_extra/59/o_BMW-Group-Debrecen-4_20230219094500.jpg
Forrás: nora.com

A Képzési Központban is megkezdődtek a belső munkálatok, hamarosan befejeződik az épület külső részének felhúzása. A létesítmény helyet ad majd a szeptemberben induló duális képzésnek, amelyben a helyi oktatási partnerekkel együttműködve száz technikus tanuló csatlakozik majd a debreceni csapathoz. A BMW Group Gyár Debrecen továbbra is várja a diákok jelentkezését a duális szakképzési programjába.

A 2022 novemberében bejelentett akkumulátor-összeszerelő üzem építése is folyamatban van, és az oszlopok állnak már az épület vázát képezve. Ebben az üzemben szerelik majd össze a BMW hatodik generációs akkumulátorcelláit, amelyek később az autók padlólemezébe kerülnek. Ez az üzem lesz a NEUE KLASSE modell debreceni debütálásának helyszíne.

/sites/test_green-car_hu/documents/news/_extra/59/o_BMW-Group-Debrecen-3_20230219094453.jpg
Forrás: BMW Magyarország

Az építési munkálatok mellett a BMW Group Gyár Debrecen továbbra is aktívan toboroz, jelenleg mintegy 70 nyitott pozícióra közel 400 munkatársat keresnek. Az elérhető pozíciók folyamatosan frissülő listája, valamint a jelentkezési felület a BMW Group magyarországi weboldalán érhető el. A gyár építkezésének megkezdése óta a BMW többször is jelezte, hogy fontos számukra a magyar munkavállalók alkalmazása és fejlesztése.