Mindannyiunkat foglalkoztat a kérdés egy autó vásárlásánál, hogy milyen hibák jöhetnek elő a használat során. Használt autó vásárlásakor különösen. Alaposan átnézetjük a járművet, kipróbáljuk és próbáljuk a számunkra új élmény mellett megtalálni az esetleges hiányosságokat, hibákat, hogy a lehető legtovább használhassuk új szerzeményünket szerviz látogatása, vagy legalábbis különösebb probléma nélkül. Előbb, vagy utóbb eljön az idő a karbantartásra és biztosan sokakban merül fel a kérdés, hogy mi van akkor, ha egy elektromos autónál az egyik fődarab - például az akkumulátor - hibásodik meg.

A kérdés nyilván valóan összetett. Milyen jellegű a hiba, az áramellátás mely része hibásodott meg stb. A GreenCar által forgalmazott Bolloré Bluecar-ok esetén az akkumulátor javítására van megoldás.

Ezekben a járművekben LMP (Lithium Metal Polymer) akkumulátor van, melyet a Bolloré fejlesztett. Erről weboldalunkon írunk.

/sites/test_green-car_hu/documents/news/_extra/45/o_LMP_akksi-robbantott_20220817123940.jpg

Szervizünkben folyamatosan rendelkezésre állnak komplett akkumulátor csomagok, melyeket az autókból egészében kiszerelt meghibásodott akkumulátorok helyére tudunk beszerelni. Komoly kutatómunkával, hazai és külföldi szakemberek bevonásával kifejlesztettünk egy szoftveres ellenőrző rendszert, mely teszteli a rossz akkumulátor egységet és megállapítja, hogy melyik modulban melyik cellák hibásodtak meg, illetve feltár más elektronikai rendszerhibát is.

/sites/test_green-car_hu/documents/news/_extra/45/o_javitott-akkupakk-dignostic_20220817122430.jpg

/sites/test_green-car_hu/documents/news/_extra/45/o_LMP_cella_20220817115625.jpg

Az akkumulátor csomag blokkokból, a blokkok cellákból épülnek fel. Ha egy cella veszít a kapacitásából, vagy meghibásodik, a rendszer már nem, vagy hibásan működik, mivel része a nagy egész akkupakknak. Ilyen esetekben nem az egész akkumulátor megy tönkre, csak bizonyos részei, melyet az előbb említett diagnosztikai szoftver megtalál. Ennek az egységnek a cseréjével az akkumulátor újra működőképessé válik. Előfordul, hogy több cella hibásodik meg. Ilyenkor az eljárás majdhogynem ugyanaz. Megtalálni a hibás cellákat, kicserélni, majd lefuttatni az ellenőrző rendszert és ha nem talál már hibát, akkor az akkumulátor újra megfelelően működhet a kis Bollorénkban.

Elektromos autóink Elektromos BlueCarok

fb_logo kövess minket Facebookon

/sites/test_green-car_hu/documents/news/_extra/23/o_yt_logo_rgb_light_20211113074432.jpg kövesd csatornánkat