A tavalyi évben Magyarországon 71%-al nőtt az elektromos autók száma, így jelenleg több, mint 20 000 darab tisztán elektromos autó közlekedik útjainkon. Az engedélyköteles nyilvános töltők száma jelenleg 1627db. A számadatokból látható, hogy hazánkban is robbanásszerűen megnőtt az elektromos autók iránti vásárlási kedv. Nem csoda hát, hogy 2022. január 1-től jogszabályi  előírás kötelezi a töltők kiépítését az új és felújítás alá kerülő épületekben.

A KSH adatai szerint, amíg az új autók számának csökkenésére hatással volt a vírushelyzet miatti alkatrészellátás akadozása, addig az elektromos autóknál nem volt érezhető ez a probléma.

A növekvő számadatokat figyelembe véve például a Metrodom jóval a szabályozás előtt járva az újonnan épült lakóparkokban minden gépkocsibeállóhoz saját töltőpontot épített ki, mellyel kielégítette az itt lakást vásárlók otthon töltési igényét. Ezzel elősegítve a városokban élők elektromos autó vásárlási szándékát, ráadásul ott ösztönözve az embereket erre, ahol talán a legfontosabb a nullemissziós járművek használata.

/sites/test_green-car_hu/documents/news/_extra/33/o_otthon-toltes_20220216101318.jpg /sites/test_green-car_hu/documents/news/_extra/33/o_tarsashaz-toltes_20220216101326.jpg

Az elektromos autók terjedésével láthatóan a nyilvános töltőpontok és természetesen az otthoni töltések száma, energiaigénye is folyamatosan nő. De vajon bírja majd a villamosenergia-ellátás ezt a megnövekedett igényt? Következő cikkünkben ennek járunk utána.

Elektromos autóink Elektromos BlueCarok

fb_logo kövess minket Facebookon

/sites/test_green-car_hu/documents/news/_extra/23/o_yt_logo_rgb_light_20211113074432.jpg kövesd csatornánkat