Az elektromos autók iránt érdeklődők bizonyára már foglalkoztak az akkumulátor kapacitására hatást gyakorló hazánkra is jellemző hideg évszakkal. Magyarul a téli időszakban rövidül az elektromos autóval egy töltéssel megtehető út hossza. Számos cikk tárgyalta már e témát, ezért mi az általános opciókat, ötleteket nem vizsgáljuk, viszont megoldást mutatunk az általunk forgalmazott Bollore BlueCar LMP (Lítium Metal Polimer) akkujának „téliesítésére”. Megjegyzem, az alább bemutatott eljárás a BlueCar esetén nem csak a téli időszakban hoz pozitív eredményt. De miről is van szó? (Az LMP akkumulátorról és annak előnyeiről itt olvashat.)

A Bollore BlueCar szilárdtest akkumulátorának üzemi hőmérséklete 80 °C. Erről a hőmérsékletről a jármű folyamatosan gondoskodik, ami azt jelenti, hogy télen-nyáron ezen a hőmérsékleten tartja saját akkumulátorát az autó. A sors fintora, vagy zsenialitása, hogy ehhez az energiát saját akkujából  nyeri a Bollore. (Amikor töltőre csatlakozik akkor is, csak ebben az esetben van „üzemanyag” utánpótlás) Ezért fontos ennél a modellnél, hogy noha előfordulhat, hogy nem használjuk, vagy keveset mentünk aznap az autónkkal, mégis érdemes töltőre tenni, mert le tudja magát teljesen meríteni az akku. Így nagyon nem mindegy, hogy az üzemi hőmérsékletet milyen környezeti hőmérséklet mellett kell megtartania. Minél kevesebb a hőkülönbség, annál kevesebb energia a szinten tartása. Ez ugye nem bonyolult. Tehát kedves olvasó, már rá is jött a megoldásra: hőszigeteljük az akkumulátort. Ezzel növelhetjük az egy töltéssel megtehető távolságot télen-nyáron. Csökkentjük az üzemi hőmérsékleten tartás energia szükségletét, tehát pénzt takarítunk meg. Még kedvezőbb fogyasztást elérve ezzel szeretett autónknál.

Az általunk forgalmazott Bollore akkumulátorát, egy speciális hőszigetelő anyaggal vonjuk be. Fontos, hogy ez az anyag ellent kell álljon a felverődő köveknek, a víznek, az időjárás viszontagságainak. Teljesen körbeszigeteljük a fém borítást, precízen figyelve az élek lezárására is. Ezzel az eljárással elérhető, hogy amikor igazán hideg az idő, repkednek a mínuszok, akkor az óránkénti 2%-os energia vesztést a felére csökkenthetjük. (Normál hőmérsékleti körülmények között ez a számadat 0,8 %/óra)
Tapasztalataink szerint ezzel az eljárással Ön egy év leforgása alatt megtakaríthatja a szigetelési költséget, valamint 20%-al megnő Bolloréja hátótávja.

Ide kattintva megtekintheti videó összeállításunkat.

Egyeztessen időpontot szervizünkkel még ma! Készüljön fel a télre. Bollore Bluecar akkumulátor szigetelés.

Érdekel, kérem adjanak további információt!

 

Adatok megadása


Amennyiben felkeltettük érdeklődését, telefonszáma elküldése után szakértő kollégánk felkeresi Önt.
Vagy hívjon bennünket: +36 30 276 0730

 

/sites/test_green-car_hu/documents/news/_extra/16/o_akku-szigeteles_1_20211005233633.JPG /sites/test_green-car_hu/documents/news/_extra/16/o_akku-szigeteles_2_20211005233641.JPG