/sites/test_green-car_hu/documents/news/_extra/14/o_elektromos-vagy-benzines_20210804135055.jpg

Elektromos autó vásárlásán gondolkodik, de még nem tudja vajon tényleg megtakarítás-e? Vagy csak szépen csengő reklám?
Készítettünk a kétségek eloszlatásához egy „Megtakarítás kalkulátort”, mely segít a végső döntésben.
Csak adja meg a kalkulátorban az adatokat és máris láthatja, mennyit spórol egy belsőégésű motorral szerelt autóhoz képest a Bollorè Bluecarral.

Megtakarítás kalkulátor

Egy elektromos autóval nem csupán az üzemanyag különbségen lehet megtakarítást elérni. A számításhoz hozzá kell venni azokat a tényezőket, melyek tovább csökkentik egy ilyen jármű fenntartási költségeit. Vegyük sorra mik is ezek:

Parkolás

A zöld rendszám feljogosítja a gépjármű használóját arra, hogy Budapesten és számos vidéki nagyvárosban ingyen parkolhasson a közterületi parkolókban. Azonban jó tudni, hogy az ingyenesség a magán tulajdonban, vagy privát cégek által üzemeltetett parkolókban, parkolóházakban, mélygarázsokban nem érvényes. Továbbá nem jogosít fel a várakozási és megállási tilalommal jelölt helyeken való parkolásra, mint ahogy megfelelő további jogosultság nélkül a zöld rendszámmal a mozgáskorlátozottaknak fenntartott parkolókat sem lehet elfoglalni. A nyilvános töltőknél a parkolás ingyenes, de csak a töltés idejére engedélyezett. Ha az autó feltöltődött, akkor el kell onnan állni.

Mivel a zöld rendszám kiadását szabályozó rendelkezés nem tesz különbséget a tisztán elektromos autók és a konnektorból is tölthető, de elsősorban hagyományos, környezetszennyező erőforrásokat használó autók között, így egyenlőre a zöld rendszámos plug-in hibrid terepjárók és nagy teljesítményű társaik is ingyenesen használhatják az említett parkolókat.

Karbantartási költség

Ügyfeleink tapasztalataira hagyatkozva a BlueCar nem kíván különösebb karbantartást, így ennek költségei elenyészők. Nincs motorolaj, olajszűrő, üzemanyagszűrő, melyeknek rendszeres cseréje többletköltséget okozna.

Javítási költség

A Bollore Bluecar többnyire olasz autók alkatrészeinek felhasználásával épült. Így a futómű és egyéb mozgó-kopó alkatrészek könnyedén beszerezhetők, cserélhetők, ráadásul nem is drágák.

Adók

A teljesen elektromos járműveknek nincs gépjárműadó vonzata, ezért ez az összeg teljes mértékben a pénztárcánkban maradhat.

Adja meg a napi/heti távolságot, amit Ön megtesz autójával, valamint a közterületi fizetős parkolókban töltött időt: