To top Fel

Blog

Kia EV9

Kia EV9

A Kia EV9 egy nagyméretű, hét- vagy akár nyolcszemélyes elektromos SUV, amely a Hyundai Motor Group E-GMP platformjára épül. Az autó 2023-ban debütált, és a Kia első modellje, amely a "Opposites United" dizájnfilozófiát alkalmazza.
Az Otthoni Akkumulátorok

Az Otthoni Akkumulátorok

Az Otthoni Akkumulátorok: A Jövő Zöld Energiaforrása Az energiahatékonyság és az alternatív energiamegoldások iránti igény egyre nő a világban. Az otthoni akkumulátorok, amelyek lehetővé teszik az elektromos áram tárolását és későbbi felhasználását, az egyik legígéretesebb technológia, amely segíthet az otthonokban az energiafogyasztás optimalizálásában és a fenntartható energiaforrások kihasználásában.
Egy év vele - Bollore Bluecar

Egy év vele - Bollore Bluecar

Mint magánember, most megosztom veletek tapasztalataimat, melyek az elmúlt egy évben gyűltek össze, mióta egy Bollore Bluecar elektromos autót használok.
A szaldós elszámolásról röviden és egyszerűen

A szaldós elszámolásról röviden és egyszerűen

A kormány közölte azt az új rendeletet, miszerint a napelemes rendszerek tulajdonosaival az elektromos áram szolgáltató éves szaldó elszámolást fog alkalmazni, az üzembe helyezést vagy esetleges bővítést követő 10 évben. Ebbe csak a legkésőbb 2023. szeptember 7-ig pályázatra benyújtott és 2026. január 1-ig beüzemelt napelem rendszerek tartoznak bele, a bank360.hu összefoglalója szerint.
Az Emeya a Lotus jövője

Az Emeya a Lotus jövője

A Lotus legújabb elektromos szedánját a napokban jelentették be hivatalosan. Igen, arról a Lotus-ról van szó, ami a szuper könnyű, nagyon jó vezetési élményt nyújtó, kis sportautókról vált ismertté. Mostanában, mint ahogy tudjuk, majdnem minden autógyártó már elkezdett az elektromos hajtás felé nyitni, így a Lotus is. Először a limitált számban gyártott szuper sportautóval, az Evija-val kezdett, amely 9 másodperc alatt éri el a 300 km/h sebességet. Utána jött, pár éve, az Eletre nevezetű hyper SUV-ja, aminek magyar vonatkozása, hogy a neve jelentése a magyar „életre” szóból ered. Ez az első sorozatgyártásba kerülő elektromos autója a Lotus-nak. Ezen széria legújabb tagja az Emeya amely a cég első szedánja.
Mikor fog elkezdeni csökkenni a belsőégésű motoros autók száma

Mikor fog elkezdeni csökkenni a belsőégésű motoros autók száma

Az autóiparban a belsőégésű motorok helyét átvevő elektromos autók térnyerése függ számos tényezőtől, és az időzítés változó lehet a különböző régiókban és piacokon. Az elektromos autók elterjedését és a belsőégésű motorok visszaszorulását befolyásoló kulcsfontosságú tényezők közé tartoznak:
Januártól brutális üzemanyagár jöhet

Januártól brutális üzemanyagár jöhet

Az üzemanyagok árának növekedése számos tényezőtől függ, amelyek komoly hatással vannak a pénztárcánkra. A kitermelés csökkenése, a Brent* típusú kőolaj árának emelkedése, a forint gyengülése és a jövedéki adó emelése mind olyan tényezők, amelyek áremelkedést okozhatnak az üzemanyagok terén. Nem meglepő, hogy ezek a tényezők most együttesen hatnak, és az üzemanyagok ára egyre magasabbra emelkedik.
Nyaralás elektromos autóval

Nyaralás elektromos autóval

Ez a nyár sem múlhat el utazás nélkül, akár a szokottól eltérő módon. Nyaralás 2023-ban elektromos autóval egy lényegesen egyszerűbben megoldható feladattá vált, mint a korábbi években.
Bollorè BlueCar hatótávteszt

Bollorè BlueCar hatótávteszt

Az elektromos autók egy sarkalatos kérdése ma és valószínűleg a jövőben is, hogy mennyit képes menni egyetlen feltöltéssel.
Mutatjuk 2023 olcsó elektromos autóit

Mutatjuk 2023 olcsó elektromos autóit

Az elmúlt év nem sikerült a legjobban az újautó eladások tekintetében hazánkban, de legalább a tavalyi évhez hasonlóan idén is valószínűsíthető az autók árának felfelé mozdulása. A teljesen elektromos autók és a Plug-in hibridek 2022-ben szépen növelték piaci részesedésüket. Mivel a fejlesztések nem állnak meg, a környezettudatosság és a tény, hogy az Európai Unió 2035-re megszűntetné a belsőégésű motorokkal szerelt autók forgalmazását arra enged következtetni, hogy idén tovább billen a mérleg nyelve.
2023 új elektromos autói, melyeket nagyon vártunk

2023 új elektromos autói, melyeket nagyon vártunk

Bemutatunk 2023 új elektromos autói közül néhányat, melyek közt megtalálható a luxus, a praktikum, a nagy hatótáv, a modern megjelenés. Az elektromos autók piacán elérhető már szinte minden kategóriának megfelelő, így választhatunk ízlésünknek, funkciónak, és persze a pénztárcánknak megfelelőt.
Az új KIA EV9

Az új KIA EV9

A KIA Motors bemutatta legújabb modelljét, az EV9-et, melyről koncepcióautó korában már írtunk. Az EV9 egy SUV, mely teljes mértékben elektromos hajtású. Környezetbarát technológiával rendelkezik és kényelmes, tágas belső teret kínál az utasoknak.
A kínai NIO akkucsere programja Európában

A kínai NIO akkucsere programja Európában

A NIO akkucsere programja lehetővé teszi az elektromos autók tulajdonosainak, hogy egyszerűen kicseréljék a lemerült akkumulátort egy teljesen feltöltöttre, amikor az autójuk töltöttségi szintje alacsony.
Waze a villanyautósokkal

Waze a villanyautósokkal

Az autósok jelentős része használja előszeretettel hazánkban a Waze nevű alkalmazást az elötük álló út megtervezéséhez és navigálásához.
Megéri elektromossal az ingázás

Megéri elektromossal az ingázás

Az energiaárak emelkedése másként érint bennünket. Persze nem azt szeretnénk bebizonyítani, hogy mennyire kellemes, azonbán elég sokrétű. Van aki kereskedelmi áron vásárolja pédául az áramot, vannak akik továbbra is rezsicsökkentett áron kapják, illetve vannak még, akik a természeti erőforrásokat tudják kihasználni és így csökkentik a villanyszámlát.
Új akkumulátor technológia?

Új akkumulátor technológia?

A közeljövőben teljesen megváltozhat az akkumulátor, mely elektromos eszközeinket működteti és többek között az elektromos autózáshoz szükséges energiát tárolja. Egy tudományos áttörésnek köszönhetően tengeri sót tartalmazó akkumulátort fejlesztettek.
Így készítjük fel mi a Bollorekat

Így készítjük fel mi a Bollorekat

Az első 10 autó érkezését újabb szállítmány fogadásával folytattuk, miközben a már szervizünkbe deponáltakat készítjük fel tulajdonosaik számára. Az első revízió alkalmával alaposan átvizsgáljuk az elektromos berendezéseket, csatlakozásokat, futóművet, karosszériát.
Ha már nem tud hol tankolni

Ha már nem tud hol tankolni

Az üzemanyagok 480 Ft-os ára nem tartható. Többször esett szó arról, hogy vajon meddig juthatunk hozzá ennyiért benzinhez illetve gázolajhoz, miközben a környező országokban jóval többért tankolhatunk már.
Megérkeztek a BlueCarok

Megérkeztek a BlueCarok

Megérkezett telephelyünkre az első tréler a már korábban említett Bollore Bluecar flottából.
Távirányítós központi zár

Távirányítós központi zár

A Bollore BlueCar-ok ajtó nyitása/zárása, valamint az indítása egy bankkártya méretű műanyag lapka segítségével történik. Ez a rendszer működteti a központi zárat, valamint engedélyezi az autó indítását.
Elektromos autót venne?

Elektromos autót venne?

Elindítottuk új előrendelési rendszerünket, melynek segítségével Ön könnyedén és biztosan hozzájuthat Bollore BlueCar-jához.
eCanter városi elektromos kisteher

eCanter városi elektromos kisteher

Az eCanter legújabb modelljének kisteherautója a korábbinál nagyobb rugalmasságot kínálva mutatkozik be a nagyközönségnek a Daimler Truck fennhatósága alá tartozó Mitsubishi Fuso Truck and Bus Corporation, avagy a FUSO haszongépjármű gyártó vállalat égisze alatt.
Több villanyautó, nagyobb energiafogyasztás

Több villanyautó, nagyobb energiafogyasztás

Többet töltjük elektromos autóinkat a nyilvános töltőoszlopokon, mint korábban. Ez derül ki a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) adataiból. Nyilvános elektromos töltőberendezést Magyarország területén a MEKH által kiadott engedély birtokában lehet üzemeltetni.
XPeng G9

XPeng G9

A kínai XPeng Motors G9 névre hallgató SUV-ja elképesztő sebességgel képes töltődni. Komoly vetélytársnak ígérkezik ez a modell a felső kategóriában.
Kínai supercharger

Kínai supercharger

Az XPeng kínai elektromos autókat gyártó vállalat elkészítette S4 elnevezésű töltőjét, mely az ezredik a telepített töltői közül és nem kisebb apropóból jelentették be nagy média vízhanggal: Az S4 egy általuk superchargernek mondott töltőberendezés, mely 480 kW töltési teljesítmény leadására képes.
Bolloré BlueCar akkumulátor javítás

Bolloré BlueCar akkumulátor javítás

Mindannyiunkat foglalkoztat a kérdés egy autó vásárlásánál, hogy milyen hibák jöhetnek elő a használat során. Használt autó vásárlásakor különösen. Igyekszik mindenki a lehető legjobb állapotú autót megtalálni a kínálatból, de előbb, vagy utóbb eljön az idő a karbantartásra és biztosan sokakban merül fel a kérdés, hogy mi van akkor, ha egy elektromos autónál az egyik fődarab - például az akkumulátor - hibásodik meg.
Debrecenben épít gyárat a CATL

Debrecenben épít gyárat a CATL

Világviszonylatban a legnagyobb akkumulátor gyártó a Contemporary Amperex Technology Co., Limited (CATL) 2022. augusztus 12-én hivatalosan bejelentette, hogy Debrecenben építi a 100 GWh-s akkumulátor üzemét. A  7,34 milliárd eurós beruházás a második akkumulátor gyára Európában a Németországban működő mellett.
Rezsicsökkentés dízellel?

Rezsicsökkentés dízellel?

Az elektromos autó otthon töltése a kormány múlt heti bejelentése óta - miszerint kivezetik a rezsicsökkentett árakat a villamos energiára vonatkozóan augusztus 1-el - megingani látszik.
Autó, ami imádja a napot

Autó, ami imádja a napot

Emlékszem, mikor egy elektromos autó tesztelésekor a tetőbe épített napelemről elmondták, hogy szinte semmit sem tud hozzátenni a megtehető kilométerekhez. Jó, ha a műszerfar kijelzőjének üzemeltetésére rásegít. Ezen a ponton vetettem el, magába a járműbe építhető napelem létjogosultságát egy időre.
Hybrid, vagy csak az elektromos

Hybrid, vagy csak az elektromos

Ebben a cikkünkben megpróbálunk teljesebb képet mutatni a különböző hybrid hajtású technológiákról úgy, hogy megmutatjuk melyik milyen tulajdonságokkal bír...
Villanyautó gumi

Villanyautó gumi

Mostanában igencsak változékony időjárásunknak köszönhetően eloszlott kicsit a gumis cégeknél a gumicsere dömping. Talán az utolsó pillanatokban járunk, bár többek számára talán éppen most derül ki, hogy bizony elkopott a nyári gumi, amit ősszel lecseréltek és bár volt majd két évszaknyi idő arra, hogy gondoskodjon új beszerzéséről, ezt mégis most kell megoldani.
Mikor váltunk elektromosra?

Mikor váltunk elektromosra?

Úgy vélem átléptünk annak a bizonyos mérföldkőnek a peremén, ahol már nem kérdés többé, hogy megéri-e elektromos autóra cserélni a benzines, vagy dízel járművünket.
A Kia villamosítási ütemterve 2030-ig

A Kia villamosítási ütemterve 2030-ig

A Kia a cég 2022-es CEO Investor Day virtuális rendezvényén bejelentette új stratégiai 2030-ig szóló ütemtervét, amely az elektromos járművekre való felgyorsult átállást mutatja be.
Kia EV9 elektromos SUV koncepció

Kia EV9 elektromos SUV koncepció

A Telluride elektromos lesz? Nos, nem szó szerint, de nehéz tagadni a Telluride hatását. A Kia háromsoros Telluride SUV-ja 2019-ben meghódította az autók világát. Elnyerte a 2020-as Év SUV-ja díjat. Nem csoda hát, hogy a Kia ennek a modellnek az esztétikájára támaszkodott legújabb elektromos járművének koncepciójához, az EV9 teljes méretű SUV-hoz.
Norvégia az elektromos autók fellegvára

Norvégia az elektromos autók fellegvára

A jövőbe mutató trendek felismerésének legjobb módja, ha megnézzük a rendelkezésünkre álló statisztikai adatokat. Ezekből százalékosan kiolvasható, hogy a legmagasabb arányú az új elektromos autók eladási statisztikákban Norvégia.
Töltés VS hálózat

Töltés VS hálózat

MIlyen hatásai lehetnek az egyre növekvő számú elektromos autók töltésének a villamos hálózatunkra?
Elektromobilitás Magyarországon

Elektromobilitás Magyarországon

Hazánkban egyre elfogadottabbak a zöld rendszámos autók. Ma már nem bámuljuk meg a furcsa, sokszor hivalkodó külsejű autószerű járműveket. Hol tart nálunk a villanyautózás?
Biztosítás elektromos autókra

Biztosítás elektromos autókra

Megosztunk néhány gondolatot biztosításokról olvasóinkkal, akik elektromos autó vásárlását tervezik.
Téli norvég hatótáv teszt

Téli norvég hatótáv teszt

Valós körülmények között tesztelték a 31 legújabb elektromos járművet a téli Norvégiában 0 és -10 fok hőmérsékleten.
Mi lesz veled akkumulátor?

Mi lesz veled akkumulátor?

Vizsgáljuk meg azt a kérdést, mely hamarosan igen égető lesz az egyre növekvő számban használt elektromos járművekkel kapcsolatban. Mi lesz az akkumulátorokkal, amikor már nem alkalmas hajtani az autót? Mikor és hogyan jön el ez a pillanat és mi a megoldás?
Videoblog 1. rész Elektromos autó választékunk

Videoblog 1. rész Elektromos autó választékunk

Milyet? Mennyiért? Mire? Ebben a cikkünkben saját autóparkunkból mutatunk 6 féle teljesen elektromos hajtású használt járművet, melyeket kategorizáltunk felhasználási javaslataink szerint. Persze - elkezdve a kategóriát a „belépő szinttől” -, ahogy az igények, minőség magasabbak lesznek, úgy emelkednek az autók vételárai is.
Bolloréval télen

Bolloréval télen

Téli autózásunk alkalmával teszteltünk pár tulajdonságot, melyet szeretnénk bemutatni a Bolloré BlueCar menettulajdonságai közül havas, latyakos, csúszós útviszonyok mellett.
Elektromos autót vásárolnál?

Elektromos autót vásárolnál?

Ebben a cikkünkben összeszedtünk néhány fontos információt a legmegfelelőbb elektromos autó kiválasztásához. Nem lexikont akartunk létrehozni, inkább némi segítséget, támpontot adni mire figyelj oda, amikor elindult az a bizonyos vezérhangya és elkezdessz böngészni a különböző elektromos autók közt.
Autóeladások Európában

Autóeladások Európában

2021. szeptember: Európában 25%-kal csökkent az új személygépjárművek regisztrációja, miközben a Tesla Model 3 volt a legkelendőbb autómodell, a SUV-k eladása pedig 47%-ra nőtt a teljes piacból.
Gyorsulunk?

Gyorsulunk?

A megmérettetés mindig is „lételeme” volt az emberiségnek. Legyen szó sportról, vagy valamilyen találmányról. Ki, vagy mi a jobb, gyorsabb, nagyobb? Ez jó dolog, hiszen ez a kihívás sarkall jobbnál jobb eredmények elérésére legyen szó szinte bármilyen területről.
Plug & Charge

Plug & Charge

A Plug & Charge a legegyszerűbb és legbiztonságosabb módja elektromos járművek töltésének.  A sofőrnek csak az elektromos jármű töltőkábelét kell csatlakoztatnia a töltőponthoz, és a jármű automatikusan feltöltődik.
Döbbenetes ütemben emelkedő üzemanyag árak

Döbbenetes ütemben emelkedő üzemanyag árak

Pislogunk csak, hogyan szállnak el az üzemanyagárak a benzinkutakon, és pazarolja el a továbbra is benzin és dízel motorokat használó autós az „aranyárú” energia forrást.
Megszűnik a PHEV ingyenes parkolása?

Megszűnik a PHEV ingyenes parkolása?

Időről-időre előkerül a téma, hogy vajon mennyire van létjogosultsága a teljesen elektromos hajtású autók kedvezményeit igénybe venni a PHEV-eknek? Egyenlőre a parkolási díj a fő téma, de vajon megáll-e itt a történet?
Elektromos autó téli felkészítése, az akkumulátor

Elektromos autó téli felkészítése, az akkumulátor

Autó tulajdonosként már tanultuk, olvashattuk, sőt a saját bőrünkön tapasztalhattuk mire kell odafigyelnünk gépjárművünk téli felkészítésekor. Javarészt ugyan az a feladat elektromos autók esetén is, bár néhány különbség azért akad. A legfőbb figyelmet az akkumulátorra érdemes fordítani. Vagyis inkább tisztában lenni annak működésévél.
Zöld rendszám

Zöld rendszám

Manapság már fel sem kapjuk a fejünket egy-egy zöld rendszám láttán. De mire jó pontosan, ki kaphat, mi lesz vele? Összegyűjtöttük a válaszokat.
Megtakarítunk!

Megtakarítunk!

Elkészült új megtakarítás kalkulátorunk, melynek segítségével egyszerűen átlátható, hogy egy benzines/dízel autóhoz képest mennyit takaríthat meg a Bollore Bluecarral.
Audi-Dining Guide

Audi-Dining Guide

Nagy dolognak lehettünk tanúi, talán picit részesei. Különleges büszkeséggel tölt el bennünket, hogy partnerünk a Stube étterem kimagasló eredménnyel szerepelt Magyarország éttermeinek 100-as rangsorában.
Bollore Bluesummer

Bollore Bluesummer

Mikor süt a nap, nehéz nem elcsábulni egy kis Bluesummer-tesztvezetésre az EVER Monaco Ride & Drive-ján.  Tulajdonságok, árak és első érzések: az Automobile-Propre felfedezi a 100%-ban elektromos kabriót a Bolloré-tól…
Elektromos autó

Elektromos autó

Milyen szempontokat érdemes figyelembe venni, amikor elektromos autó vásárlását fontolgatod? Nem árt tisztában lenni a lehetőségeiddel és a követelményekkel.
Bolloré Bluecar vs E-Mehari

Bolloré Bluecar vs E-Mehari

A Bolloré francia elektromos autógyártóval együttműködve készítette el a Citroën az E-Meharit, mely egy korlátozott gyártású elektromos off-road subkompakt terepjáró. A gyártást 2016-ban kezdték és körülbelül 1000 autót terveztek gyártani.
Bolloré BlueCar History

Bolloré BlueCar History

A Bolloré csoport 190 éve működik töretlenül a technológia élvonalában. Két évszázados ipari szakértelem alapozza meg a vállalat forradalmi technológiáinak napi szintű fejlesztésére irányuló törekvését. A Bolloré család által 1822-ben Franciaországban alapított kis papírkészítő vállalat is folyamatosan stratégiájuk fejlesztésén dolgozott, ennek köszönhetően ma világviszonylatban egyike az 500 legnagyobb vállalatnak.
Elektromos autó töltő

Elektromos autó töltő

Az elektromos üzemű járművek sarkallatos pontja az energia tárolására szolgáló egység, az akkumulátor feltöltésének megléte.Itt nem az „üzemanyag” szolgáltatókra térünk ki, sokkal inkább az elektromos autó töltő egységek fajtáira. Szerencsére egy villanyautó bárhol tölthető, ahol van konnektor (10-16 amperes).
Megtakarítás kalkulátor
Megtett út:
km
Parkolási idő:
óra

Számolás

Close popup button